Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относTно масло за 2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Тази Селения неща да я видя. Доволен съм от AGIP 5W40 за зимата и 10W40 за лятото. Свържи се с VFTI от форума и той ще ти даде.

А има и такава тема във форума.......
    Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
    Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Когато купих колата преди 3 месеца, тя беше със Селения.
      Смених го след 5-600км. с Мотул 6100 мултидизел 10W40. Веднага си пролича качественото масло. Поради добрите миещи свойства, двигателя стана малко по-шумен, понеже вече няма толкова нагар да уплътнява луфтовете. Маслото почерня за 200км. и си представям в Италия, колко ли е карана със Селенията. За 5000км. колата ми е лапнала, толкова, че на щеката нивото падна с 4мм. не знам това колко милилитра прави , но е повече от добре според мен.
      Според мен, ако искате да си пазите двигателя, търсете масло с добри миещи свойства, да не ви се запушват магистралите.

Comment

Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
        Тази Селения неща да я видя. Доволен съм от AGIP 5W40 за зимата и 10W40 за лятото. Свържи се с VFTI от форума и той ще ти даде.

А има и такава тема във форума.......
        Каква е причината да не ти харесва Селения?

Първоначално публикувано от Vanco Покажи съобщение
        Когато купих колата преди 3 месеца, тя беше със Селения.
        Смених го след 5-600км. с Мотул 6100 мултидизел 10W40. Веднага си пролича качественото масло. Поради добрите миещи свойства, двигателя стана малко по-шумен, понеже вече няма толкова нагар да уплътнява луфтовете. Маслото почерня за 200км. и си представям в Италия, колко ли е карана със Селенията. За 5000км. колата ми е лапнала, толкова, че на щеката нивото падна с 4мм. не знам това колко милилитра прави , но е повече от добре според мен.
        Според мен, ако искате да си пазите двигателя, търсете масло с добри миещи свойства, да не ви се запушват магистралите.
        4мм и си мислиш че е добре Моята 2.4 ЖТД от смяна до смяна 9000 км. не мърда от средата и така и трябва. Карам с Лики Моли 10W40, по препоръка на колега който вече 20 г. си кара дизелите с това масло...и наистина беше прав за въпросното масло
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от 156 m-jet Покажи съобщение
          Тутела, не е от най добрите масла, но пък е сравнително евтино.
          Това което ти го предлагат е най вероятно на синтетична основа, но няма дефакто нищо общо с истинските синтетични масла.Търговски похвати

АЗ бих ти прпоръчал , ако може да се намери в БГ, оргинално масло на SHELL или CASTROL с вискоЗитет 0W40, аЗ карам с такова и сегашния диЗел и предишния и мога само да ти кажа, че съм супер доволен. Малко скъпички са, но ако си решил да си караш колата много време си Заслужава
          Много си е добро маслото, сипвай и да не ти дреме,а и е синтетично.
          Аз лично ползвам Тутела или Лъки Моли, разликата според мен е единтсвено в цената.
          При това няма и ментета от него, както на Кастрол примерно.
          А това е характеристиката на Тутела от сайта на Ванто:
          Tutela Estoril
          SAE 5W-40, ACEA A3/B3/B4, API SL/CF, MB 229.3 LEVEL, VW 502.00-505.--LEVEL, GM-LL-B-025
          Синтетичното високотехнологично моторно масло Тутела Ещорил, осигурява перфектна защита и ефикасност за най-новите генерации бензинови и дизелови двигатели. Този продукт е специално разработен за намаляване на триенето и разхода на гориво и осигурява най-добрата защита при екстремни условия /подобрено студено стартиране
          Last edited by fred; d.m.y г., 23:50.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kish4o Покажи съобщение
            Всичко добре а колко литра масло събира една алфа ромео 156, 2.4 JTD 136 коня аедно с филтъра?
            5 литра събира колега, но наскоро смених масло сложих Кастрол 5W40 и филтър маслен Bosh и ми се наложи да сложа още 200 мл за да кача щеката до максимума и. Демек купих 6 л. масло
            AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
            Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
            AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

и на мен ми се наложи още 100мл да сложа а уж 5 литра събира?!?
              Добавките, тиксото и телта не ремонтират Вашата кола!!!

Comment

я да питам... като се абстрахираме от факта, че е италианско, кое масло ще ме посъветвате да сложа на моя 2.4 jtd

http://www.balkan-agip.com/news.php
                или
                http://www.statoillubricants.com/mar/lu/sto00131.nsf/UKProductsWeb/lazerway5w-50/$FILE/Statoil_LazerWay_5W-50.pdf

5w40 vs 5w50

statoila е по- добър при вискозитета при 40 и 100 градуса, но е 11 "единици" по- зле при вискозитетния индекс... но пък за големи летни жеги мисля да е по- добре индекс W50???

Моля кажете според вас- кое масло е по- добро от тези двете за моята 2.4 на 200000 км

Comment

Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщение
                  я да питам... като се абстрахираме от факта, че е италианско, кое масло ще ме посъветвате да сложа на моя 2.4 jtd

http://www.balkan-agip.com/news.php
                  или
                  http://www.statoillubricants.com/mar/lu/sto00131.nsf/UKProductsWeb/lazerway5w-50/$FILE/Statoil_LazerWay_5W-50.pdf

5w40 vs 5w50

statoila е по- добър при вискозитета при 40 и 100 градуса, но е 11 "единици" по- зле при вискозитетния индекс... но пък за големи летни жеги мисля да е по- добре индекс W50???

Моля кажете според вас- кое масло е по- добро от тези двете за моята 2.4 на 200000 км
                  Аз съм със същия двигател и да ти кажа честно освен първия вариянт, който е приемлив, защо не обърнеш внимание и на Selenia WR DIESEL - 5w40 Някак си е по добре да се сложи масло, което е създадено точно за нашите двигатели!
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

значи колега първо, защото гледам да съм малко по- далече гледащ от лепенката сложена на мотора само и единствено с рекламна цел!

Давам пример:
                    Citroen Evasion- Total
                    Lancia Zeta- нз какво е
                    Peugeot 806- Esso
                    Fiat Ulysse- пак нз какво е
                    еднакви мотори, различни масла... кажи сега есо и тотал еднакви ли са, защото моторите са!

Второ, Селенията в БГ не е е като Селенията в Италия

Трето, гледайки спецификациите гледам че 5w50 има по- добри данни от 5w40=> е по- доброто масло (лично мнение, може и да греша, но затова и питам)

Изхождайки, че в БГ по задръстванията в адските жеги при над 40 градуса на сянка, маслата се мъчат, а от друга страна дизела е доста топло- чувствителен, си мисля, че е по- добре летния вискозитет да е w50...

затова търся мнения, не да са различни от това "вземи каквото производителя ти казва"

Сравнявам го със Statoil, по следните причини:

- Сигурен съм, че не е менте
                    - Карал съм много коли със Statoil
                    - След смяна на Statoil с Yacco в еднакъв вискозитет 5w40, бензинов мотор, колата стана по- шумна малко... и за да няма изказвания от рода на "самовнушение" ще добавя и това, че колата си имаше прибор за налягане на маслото и след смяната, с Yacco маслото, налягането не беше толкова високо, колкото със Statoilското масло
                    - Имам сериозна отстъпка за Statoila, освен, че и маслото е доста евтино само по себе си

Просто въпросът ми е 5w50 става ли за дизел, защото 10w60 съм чел, че не става!

Comment

Аз го знам това...за марките, но все пак...
                      Примерно като искаш да е 5W50 ще ти предложа това:

SELENIA TOURING - 5w50 - "Синтетично двигателно масло с изключителен вискозитет и специални присадки! То е създадено за най-новите поколения бензинови и дизелови двигатели от всякакъв клас и мощност. Негова отличителна черта е максимална стабилност на вискозитета и издържливост на температурни промени в много широк диапазон!
                      Функционира перфектно дори и при най-екстремни климатични условия! "...

Следователно щом на Селенията пише че може и за дизел, значи и твоето масло 5W50 ще може! Затова че слагай смело

ПП: Селенията литъра е около 18 лв., ако на Statoil e по евтино слагай от него
                      Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 18:50.
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

да, колега, но преди малко се сетих, че w50 не е много подходящ за зимата, както и ще има по- висок разход, защото е по- плътно...

ужасно много мразя да избирам масло

П.П. Добре съвсем се шашнах

Имам конкретно питане

Над каква стойност трябва да са следните показатели за да няма ядове

Вискозитет при 100 и при 40 градуса

Питам, защото масла при 5на40 които имат много добър вискозитетен иднекс от 178 имат ужасяващо слаби стойности от 13.2 при 100 градуса
                        Last edited by titanium; d.m.y г., 19:18.

Comment

аз карам с Приста Лидер 10/40
                          няма разлика от други масла
                          само в цената
                          и го сменям на 15 000км

Comment

Я да опресня страстите с една сравнителна новост:

Някой от колегите с напънати турбини ползвал ли е: MOTUL SPORT 5W50 и може ли да се намери тук или само от UK ?

Питам във връзка с това, че турбинката ми цъфна и ми сменяха целия картридж. Маестрото каза, че случката и се е случила основно от лошо мазане (SELENIA 5W40) и преминали през горещата и част парчета нагар от колектора. Колата все пак е на 215 000, което е нормален пробег за подмяна/рециклаж на турбина, била тя и на 2-2,5 bar. Други препоръчителни операции: почистване на захранващата магистрала, почистване на колектора от нагар, почистване на турбо-пътя от турбината до мотора, почистване цедката на маслената помпа в картера, почистване на някаква цедка на тръба за картерните газове, почистване на ЕГР. След това промивка на мотора преди новото масло. Някой ако се сеща още нещо за ръчно почистване да свирка
                            Моbile: 0884612720, ICQ# 92621498, Skype: satamototo
                            Луд ужасник с 03' 156 SW 2.4 JTD Distinctive HIGH CD (ECU fine tuning by Bobo Готиното)

Comment

Working...
                            X